6 Şubat 2010 Cumartesi

İlim


"Elbette nev-i beşer,ahir vakitte ulum ve fünuna dökülecektir.Bütün kuvvetini ilimden alacaktır.Hüküm ve kuvvet ise,ilmin eline gececektir."

...


Kur'anı-ı Kerim,peygamberlerin mucizelerini anlatmakla,ilim ve teknikte hem keşif ve buluşlar için ilham kaynağı oluyor hem de ulaşılacak noktaları gösterip teşvik ediyor.Şöyle de bir mesaj veriyor:


"Ahir zamanda insanlar,elbette,ilim ve fenlerde yoğunlaşacaktır.Bütün kuvvetlerini ilimden alacaklardır.Hüküm ve kuvvet ilmin eline geçecektir."


Ayrıca Kur'anı-ı Kerim,kendisinin Allah kelamı olduğunu isbat sadedinde belagatında,edebi yüceliğini ileri sürerek meydan okumasından anlaşılıyor ki,ilim ve fenlerin en parlağı olan "ifade sanatı "ahirzamanda en büyük rağbet ve değeri bulacaktır.


İnsanlar fikirlerini kabul ettirip hükümlerini icra etmek için sözler,karikatürler,romanlar,hikayeler,belgeseller,makaleler vesaire ifade sanatı vesileleriyle ve bunları neşreden medya ve bilumum iletişim vasıtalarıyla hareket edeceklerdir.Etmektedirler de...


Bunun büyük hayırları yanında çok büyük şerli tarafları da vardır.Onun için bu dallarda ve hayatın her ünite ve şubesinde çok iyi yetişmiş şuurlu insanlara ihtiyaç vardır.Bunun için de eğitime çok büyük önem vermek gerekmektedir.
Kaynak:Hizmet Rahberi Üzerine Metin ve Açıklama(resimdeki)

3 yorum:

müfred dedi ki...

Hala yorumcular bulutunda ismimin kocaman görünmesi beni mutlu etti doğrusu. :)

Selamün aleyküm Yansıma!

Bilim, teknoloji Allah'ın (c.c.) bize lütfettiği bir nimet. Fakat buna inanarak ilerlemek mümkün. Ve çok da abartmamak gerekir diye düşünüyorum.

yansıma dedi ki...

Ve aleyküm selam Arzu abla,

evet blog yazmayı bırakanların da yeniden dönenlerin de gidenlerin de çetelesi daim,siz de dönenlerdensiniz zannımca...
Hayırla olsun inşallah..

selametle

müfred dedi ki...

Ben aslında ilk başladığımdan beri (yani 3 sene kadar)hiç blogculuğu bırakmadım desem.. :)

Ebedi mutluluk biter Arzu-hal başlar. O da biter başkası.